2014
JÚN 21.

360 fokos Full HD kamera

360cam a Giroptic-tól

A Kickstarter-en indították útjára a 360cam névre hallgató, első 360 fokos Full HD videófelvételt garantáló kamera/fényképezőgép projectet. A Giroptic által tervezett eszköz igen kis méretű, IPX 8 szabványnak megfelelő vízállósággal bír és 3db 185 fokos halszem objektív fogja be a fénysugarakat, a kép ráadásul stabilizált. WiFi-n keresztül azonnal okos készülékeinken teremnek a fotók és videók, miközben élő közvetítésre is alkalmas a kütyü.

tovább a teljes cikkhez

2014
MÁJ 09.

7 egyszerű tipp és trükk Leo Rosastól

7 tipp és trükk

Leo Rosas fotós bemutat nekünk 7 egyszerű trükköt, amit mi magunk is meg tudunk csinálni otthon. Nézd meg, hogyan készíts magadnak vaku diffúzort vagy esetleg 360 fokos mozgatót timelapse felvételekhez.

tovább a teljes cikkhez

2014
ÁPR 16.

Nikon Df & Mick Rock

Nikon kényképezőgép Mick Rock kezében

A Nikon bemutatja a legendás rock'n'roll fényképésszel, Mick Rockkal közösen készített ?The Revisit? projektjét. A Nikon új Df fényépezőgépe kedvéért a fotós újra elkészített pár híres fényképet.

tovább a teljes cikkhez

2014
ÁPR 10.

13 év 3 és fél percben

Lotte 12 éves

Vannak szülők, akik naplót vezetnek gyermekükről, Frans Hofmeester képeket, videókat készített. A holland fotós hetente dokumentálta Lotte lánya fejlődését, majd egy kedves time-lapse videót készített róla. Érdemes megnézni.

tovább a teljes cikkhez

2014
MÁR 17.

Cserélj objektívet a levegőben...

Sony reklámfilm

A Sony reklámfilmjében a 2013. októberében megjelent két új full frame rendszerkompakttal találkozhatunk, a Sony Alpha 7 és Alpha 7R gépekkel. Ami egykor álom volt, most valósággá vált, kis gépváz, kiváló képminőséggel ötvözve. Ráadásul bármikor kiugorhatunk velük egy repülőgépből...

tovább a teljes cikkhez

2014
MÁR 14.

John Stanmeyer nyertes képének története

John Stanmeyer fotója

A World Press Photo feletti vitákat félretéve a legtöbb ember egyetért abban, hogy ebben az évben megérdemelten kapta az első díjat John Stanmeyer fotós. A videóban a World Press Photo nyertese elmeséli, hogyan segítette a szerencsés véletlen a széles körben dicsért fénykép elkészítésében.

tovább a teljes cikkhez

2014
MÁR 10.

Vidám portrék egy pohár tejjel az arcon

Alexander JE Bradley fényképe

Láttunk már képeket, melyeken a fotós tejet használ, például feldobott pohárból folyik ki a tej vagy emberek fürdenek tejben. De Alexander JE Bradley párizsi fotósnak különleges ötlete támadt: Képein a pohár tejet az emberek arcába zúdítja!

tovább a teljes cikkhez

2014
JAN 22.

Kolby Kirk érdekes time-lapse videója

Kilby Kirk timelaps önportré

A Kondorként is ismert túrázó, Kolby Kirk, döbbenetes time-lapse önportrét készített magáról.  Pár évvel ezelőtt, ??1700 mérföldet vándorolt a Pacific Crest útvonal  mentén.

Az utazás 152 napig tartott, melynek végén 90 fonttal könnyebb lett és egy tiszteletet parancsoló szakállt növesztett.

tovább a teljes cikkhez

2014
JAN 21.

Dezső Tamás fotósorozata

Dezső Tamás - Fémhulladék-gyűjtő

Dezső Tamás dokumentarista fényképész fotóinak segítségével bepillantást nyerhetünk kelet-európa világába. A magyar fotóművész Romániával foglalkozó képsorozatát a Dpreview is bemutatja.

tovább a teljes cikkhez

Adatkezelési elvek

2333432432

4

324

32

432

432432